logo
                 Home                   

 

 

............

Nieuwsbrief   

Alvoco das Várzeas, 5 april 2010

Beste allemaal,

Twee weken geleden stond er een grote graafmachine voor de deur en werden er bergen zand gedumpt. Het gebeurde onaangekondigd, maar dat mocht de pret niet drukken. Eindelijk wordt het stoffige pad dat vanaf de geasfalteerde N230 via onze quinta naar het dorp loopt, geplaveid. Met parallellos, van die mooie vierkante granieten steentjes, nog wel. En hoewel de aanleg aanzienlijk is vertraagd vanwege de regen, zal het oorspronkelijke ossenpad uiteindelijk veranderen in een regelrechte avenida.  


22 maart 2010

5 april 2010

Terwijl de stratenmakers buiten aan het werk waren, hakte onze vriend Nico in de toekomstige gemeenschappelijke ruimte onder de appartementen een gedrocht van een bouwwerk weg, dat daar ooit was geconstrueerd door de eerste eigenaren.

Daarvoor in de plaats verrees in enkele dagen tijd een prachtige houten wandkast, waarin we het beddengoed voor de gasten, de voorraden en de toeristische informatie kunnen opbergen.

Nico was al voor de vijfde keer bij ons en heeft opnieuw ontzettend geholpen. Zo werkte hij in de huisjes alle oneffenheden bij, die ontstonden tijdens het aanleggen van ventilatoren in de badkamers en de keukens.
Ook legde hij de laatste hand aan enkele verduisterings-gordijnen, waardoor de gasten ’s morgens langer kunnen uitslapen, en hielp hij de zeilen op hun plaats te hangen, die als zonneschermen op de patio functioneren.


De zonneschermen

Hans rijdt intussen 3x per week op en neer naar Coimbra voor fysiotherapie, maar hij laat zich niet weerhouden door een pijnlijke schouder, die vooral door het oefenen van de zogenaamde Deltaspier weer op sterkte is te krijgen. Om zoveel mogelijk profijt te hebben van Nico’s verblijf, zaagde, schaafde en boorde hij er lustig op los.

Onze nieuwe werkster uit het dorp, de zus van het in 1958 verdronken meisje waarover we al eerder schreven, had haar handen vol. Het is een goeie: ze kruipt fanatiek tot achterin de keukenkastjes en haalt, staande op een trapje, triomfantelijk het vuil vanachter de afzuigkap vandaan. Haar werklust belooft veel voor als het vakantieseizoen is aangebroken, want dan hoeft Josephine de schoonmaak van de appartementen voor het eerst in vijf jaar niet meer alleen te doen en dat is, met het groeiend aantal gasten, een zegen.

Tussen alle bedrijven door kwamen Anja en Eduard, onze buren uit Den Haag, vakantie vieren en ook dat was gezellig. Maar daags na een urenlange wandeling werd onze 1,5 jaar jonge hond Aki ziek en zaten we echt in onze piepzak. Hij stond op de derde dag alleen maar apathisch voor zich uit te staren, zonder te eten en te drinken.

We pendelden op en neer naar de dierenarts die op drie kwartier rijden bij ons vandaan zit, maar toen Aki na een paar degelijke onderzoeken niet opknapte, werd hij aan het infuus gelegd. Jullie begrijpen dat we na de voortijdige dood van Edo, twee jaar geleden, extra alert zijn op alles wat anders is dan normaal. Gelukkig lijkt Aki weer helemaal de oude, mede dankzij allerlei antibiotica, maar we weten nog steeds niet wat hem mankeerde.

Kunnen jullie je voorstellen dat we elkaar altijd even veelbetekenend aankijken, wanneer gasten veronderstellen dat het toch wel erg rustig moet zijn in het voor- en naseizoen?!

Josephine wandelt weer met Aki naar de romaanse brug in het dorp

Af en toe is er ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld als er vrienden en vriendinnen langskomen. Josephine was met Connie een paar dagen in Porto en dat was erg leuk. Het is een bijzondere stad, met natuurlijk de oude wijken, maar ook met strandboulevards die je er
helemaal niet verwacht en een museum voor moderne kunst (Serralves museum) met een prachtige beeldentuin en een arboretum.

Ondertussen ontvingen we dit voorjaar ook al gasten via Girassol Vakanties. Zij maakten een rondreis langs verschillende quinta’s in het noorden, midden en zuiden van Portugal. Hoewel de andere boekingen eerst langzaam binnen druppelden, lijkt de vaart er nu in te zitten. We wijten het maar aan het slechte weer in Nederland en België, waardoor de vakantiestemming er nog niet bij iedereen in zat. Aan ons zal het niet liggen. Josephine werkt regelmatig onze website bij en schreef voor www.portugalportal.nl bovendien een wervend artikel over onze quinta. Portugal Portal is een initiatief van vormgeefster en webdesigner Winy Schalke. Zij publiceert hierop interessante columns en mooie foto’s van Portugal die je doen watertanden. Als je bovenstaande link aanklikt, kun je het met eigen ogen zien!

Zonnige groeten van Josephine en Hans