logo
                            

 

 

............

Nieuwsbrief

Alvoco das Várzeas, 22 december 2012

Beste allen,

Onze laatste berichten dateren van eind augustus. Toen was het hoogseizoen weliswaar voorbij, maar de Portugese en Nederlandse gasten bleven binnendruppelen.

Omdat het wel wat stiller werd en het mooi weer was, kon Josephine met familieleden en vrienden uit Nederland - en altijd vergezeld van onze trouwe Aki - de locaties bezoeken die hoog op het wandelwenslijstje stonden. Ook met het oog op het wegwijs maken van onze toekomstige wandelgrage gasten natuurlijk!

BarriosaFrádigas
In Barriosa aan de Alvoco-rivier met zijn watervallen, en in Frádigas, een levendig gehucht in de zomer, slaperig in de winter, op 15 minuten rijden in de Serra da Estrela.

ElineChás d'Égua
In Chas d'Égua, met Eline links op de foto, op weg naar de toeristische trekpleister Piódão- een leistenen dorp in de Serra do Açor - op 30 minuten rijden.

ZwembadHajo, Karin en Hans in de keuken
In het zwembad met Grietje (oktober!) en in de keuken met Hajo en Karin

Hans was ondertussen druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe filter- en zoutinstallatie voor het zwembad, die twee keer zo groot is als voorheen. We bouwden een nieuw pomphuis zodat op de vrijgekomen plek in het 'oude' poolhouse de bestelde sauna kan komen.

Han Kers van Aquadolphin uit Norg kwam een week met zijn vrouw logeren om ons te helpen.

Leidingen werden opnieuw aangelegd en de lekkages die valse lucht aantrokken, gedicht. Het aanzuigen wordt nu beter verdeeld over het hele zwembadoppervlak zodat het water prachtig helder en schoon blijft en de stofzuiger als nooit tevoren door het zwembad huppelt.

We konden werkenderwijs allerlei fouten uit het verleden herstellen: zo bleken de randen rondom de betonbak waarin het zwembad ligt, niet te zijn aangeheeld met zand waardoor er verzakkingen ontstonden in de bestrating. Een nieuwe goot rondom, goed gefundeerd en nu wél met een afvoer is de oplossing.

Hans legt leidingenHan Kers en Hans
Leidingen aanleggen en overleg tussen Han en Hans. Op de linkerfoto staan nog de oleanders, rechts niet meer.

Han en HansHans bouwt nieuw poolhouse
Het testen van de leidingen en de bouw van de nieuwe behuizing voor de filter- en zoutinstallatie.

 

Maar er gebeurde meer in het afgelopen najaar:

Josephine maaitCasa de Campo
Regelmatig het gras maaien en met Fernando een nieuw bord 'Casa de Campo' (Landhuis) plaatsen bij Ponte das Tres Entradas.

Hans fietstJosephine fietst
Kors' elektrische fiets uit Amsterdam uitproberen.

Hoog waterHoog water 2
Hoog water in de smiezen houden.

Penhas DouradasVale do Rossim
Een paar dagen ontspannen in Penhas Douradas in de Serra da Estrela; links een rotswoning waar in de 19de eeuw tuberculosepatiënten verbleven en rechts Vale do Rossim, het hoogste bergmeer van Portugal.

Ine en JosephineValencia
Met Ine eindelijk weer eens na zoveel jaar een stadstripje maken: naar Valencia.

RivierstrandjeKudde
Herfsttafereeltjes vastleggen op het rivierstrand van Alvoco das Várzeas en op ons weggetje.

MandarijnenCitroenen
Mandarijnen bij het zwembad en citroenen op het terras zien groeien.


Josephine vond een online school en volgt nu Portugese lessen via Skype, samen met Regine in Amsterdam, Laura in de VS, Elsa in het naburige dorp Zombaria en de juf in Mangualde. Ideaal, want je hoeft er de deur niet meer voor uit!

Ze schreef veel fictie om te oefenen - onder andere tijdens de National Novel Writing Month - en stuurde een verhaal in voor de wedstrijd Licht en donker in de bergen, georganiseerd door het tijdschrift Bergwijzer. Ook verscheen het vierde interview met een ondernemende vrouw in Portugal, Hans' fysiotherapeute, op PortugalPortal.

Ondertussen krijgen we weer veel gasten tijdens oud&nieuw en hebben we ook al verschillende reserveringen voor volgend jaar.

Hans gaat begin 2013 nog één keer onder het mes in de Maartenskliniek in de hoop dat daarna ook de schouderpijn definitief voorbij zal zijn.

We wensen jullie een heel fijne Kerst en een gelukkig 2013!

Josephine van Bennekom & Hans de Herder

 

Quinta da Moenda
Casa de Campo
Avenida da Fronteira s/n
3400-301 Alvôco das Várzeas
Portugal tlf. (00 351) 238666443
email cjmkremer@gmail.com

Als je de vorige nieuwsbrieven hebt gemist, klik dan op de link Nieuwsbrief. Klik voor levendige commentaren van onze gasten op ons Gastenboek.

Map Kaart Hier wonen wij!

Facebook Voor de nieuwste berichten en foto's.